Hanarna som vi använt i aveln...

SUCH SJCH Orremyras F´Indy (e. SUCH SJCH Sniff u. NUCH SUCH NJ(K)CH NJCH Orremyras B´Nona)

Vår egen avelshane som vi parade med vår tik SUCH SJCH Stensäter Mandel, B och C kullen. Indy är far till vår tik SUCH SJCH Ormkullens Cobra

Läs mer om Indy och Mandel under fliken Våra hundar/kennelns stamhundar

J Orrbyskogens Casper (e. SUCH SJCH Orremyras F´Indy u. Orrbyskogens Aya)

Parades med SUCH SJCH Stensäter Mandel, D kullen

Var en av Indys söner som vi jagat över och träffat många gånger innan vi bestämde oss för att använda honom på Mandel. Casper "Niro" var en stark jakthund med en härlig mentalitet. Han nådde aldrig de riktigt höga poängen på jaktprov men han hade fina egenskapsbedömningar som visar att kapaciteten fanns.

Niro fick 1:a Jkl på utställning.

J Orrbyskogens Casper är far till vår egen hane SUCH SJCH Ormkullens Titan

SVK:s resultatdatabas

FIN JCH JWW-98 Pitkäsaaren Algarin (e. FIN JCH Erätien Alex u. FIN JCH Pruukin Hanelore)

Parades med SUCH SJCH Ormkullens Cobra, E kullen. Algarin är far till vår tik SUCH SJCH Ormkullens E´ Tigra

Algarin kommer från den välkända finska kenneln Pitkäsaaren och han är en kombination av välmeriterade finska, tyska och svenska blodslinjer, bl.a finns Indys far Sniffs kullsyster Alma som är Algarins farfars mor i den svenska delen av härstamningen och den välkända Mark vom Westermoor i den tyska. Algarin tog sina 3 elitklass ettor på fjäll och fält i Finland och 1:a AK, skog i Norge. Vi tog med Algarin till Sverige då parningen drog ut på tiden och vi inte kunde stanna fler dagar i Finland. Han var trevlig och lyhörd och anpassade sig snabbt hos oss.

Algarin blev junior world winner samt tog cert i Finland på utställning.

Norska vorstehklubbens resultatdatabas

 

DK BRCH SJCH Toes Brahms (e. DK BRCH Tell u. DK JCH Nordboen Ziggy)

Parades med SUCH SJCH Ormkullens Cobra, F kullen

Brahms kommer från den välkända kennel Toes i Danmark. "Tais" härstamning är välmeriterade danska jaktlinjer från bl.a välkända kennel Nordboen och Rugbjergs, bl.a vår stamtik Mandels mormor DKCH DK JCH Rugbjergs Nitouche som är Brahms mormorsmor.

Toes Brahms var mycket välmeriterad, har ett brukschampionat i Danmark samt ett svenskt jaktchampionat. Brahms startades på både VM och EM med väldigt gott resultat, han tog 1:a Ekl på Riksprovet med en 8:a på fält och även 9:a på fält under Nordiska landskampen på Fyn, han hade ett flertal premier på fullbruksprov samt olika typer av spårprov i Danmark, läs mer i reultatlistan. Brahms tog total 6 x 1:a Ekl i Sverige varav 2 x 9:a, 2 x 8:a och 2 x 7:a i fältbetyg.

Brahms tog 1:a på utställning i bruksklass/jaktklass.

SVK:s resultatdatabas

Information om Brahms i kennel Halsbondens hemsida

Resultatlista

 

SUCH SV-06 EST UCH Armin II vom Hege-Haus (e. Ingolf vom Hege-Haus u. DE JCH Ostara vom Hege-Haus)

Parades med SUCH SJCH Ormkullens Cobra, G kullen.

Armin träffade vi första gången på Riksprovet 2005, som unghund där han gjorde ett mycket gott intryck på oss. Han är av 100% tyskt och Hege-Haus härstamning, Armin tillhör en av de sista kullarna som kom från den mycket framgångsrika uppfödningen vilken har varit värdefull inom korthårsaveln i framförallt Tyskland men även i många andra länder.

Eftersom Armin har kuperad svans så får han inte startas i Finland och de jaktprovsstarter han gjort är i Sverige, med 1:a Ukl och 2:a på Riksprovet, fjäll samt 1:a Ökl med 8:a på fält i Mittådalen, fjäll. Vi har jagat med Armin och hans husse på samtliga 3 fältslag. Armin är en stark jakthund som söker med stor vidd, han har en stor vattenpassion och en trevlig mentalitet.

Armin är mycket framgångsrik på utställningar.

SVK:s resultatdatabas

Läs mer om Armin i ägarnas hemsida

J-07 Uri Vom Thuringer Zipfel (DE JCH Jogurt vom Hege-Haus u. DE JCH Nova vom Hege-Haus)

Parades med SUCH SJCH Ormkullens E´Tigra, H och I kullen. Uri är far till vår tik Ormkullens I´ Varga

Uri är från 100% tyska välmeriterade Hege-Haus linjer.Vi träffade Uri för första gången då han var ca 7-8 månader gammal då vi var i Finland för att para Cobra med Armin. Vi var med på en fältjakt och fick se en väldigt ung Uri jaga en hel dag på fält och vi förstod att denna hund skulle kunna bli riktigt bra. Då Uri var unghund hösten 2007 jagade vi med Uri och hans husse på både fjäll och i skog i Sverige. Vi fick redan då se en trevlig, stark, ung hane som vi förstod skulle kunna gå långt i Junnkari några veckor senare. Uri fick 1:a Ukl på Junkkari och gick vidare till finalen som han vann. Junkkari är Finlands största unghundsprov med över 200 startande och har både fält, eftersöksdel (vatten) och en utställningsdel där han fick bedömningen excellent.

Uri är en stark jakthund som söker med stor vidd, han har en stor vattenpassion och en trevlig mentalitet.

Uri har Cert på utställning och bedömningen excellent.

Finska vorstehklubbens resultatdatabas

 

Mac vom Neuarenberg

Mac är linjeavlad på har en intressant tysk härstamning med många väldigt bra, högt meriterade jakthundar. Hans pappa KS Rocky vom Neuarenberg är en bra nedärvare och flitigt använd avelshane i Tyskland, modern heter Nora von Neuarenberg. Mac är meriterad i Tyskland och har uppnått Solms vilket kan jämföras med 1:a Ukl på fält. Mac har även vid endast 14 månaders ålder fåt 1:a VGP vilket är Tysklands fullbruksprov. Mac har ställt i Tyskland och fick det högsta bedömningen en unghund kan få i Tyskland "sehr gut", Mac är är även inofficiellt exteriörmönstrad av Mats Jonsson i Sverige där han fick bedömningen "very good".

 

Information om Mac

 

 

 

Uri vom Thuringer Zipfel, far till H och I kullen...