Nyheter 2008-11 Nyheterna är inte i kronologisk ordning vad gäller datum

 

 

110125

I helgen tävlade Tina med Grym i Härnösand. Tävlingen var en sk. obs tävling vilket är en deltävling för VM uttagning. Lördagens 2 * 7,5 "pulka" vann ekipaget och söndagens "lina" kom de 2:a, grattis Tina !! Även Ebba deltog med husse Mats i motionsklassen och två av Evitas avkommor.


 

110104

Gott nytt jakt- och hundår önskar vi alla som besöker vår hemsida : )

Det har ju blivit en liten tradition att summera året som varit...

2010 började med en omparning av Tigra med Uri vilket resulterade i 6 fina valpar som har utvecklats till lovande unghundar. Vi har hittills fått fina rapporter från alla ägarna till valparna i I kullen.

Många avkommor har presterat fina resultat på utställningar och jaktprov och vi vill än en gång tacka alla ambitiösa "valpköpare" som meriterat sina hundar. Flera avkommor blev också hd röntgade under 2010. Vår uppfödning har en hög procent Hd röntgade avkommor och hittills är samtliga hd fria, vilket vi är nöjda över eftersom Hd  frekvensen är något som vi uppfödare måste hålla koll på.

Vi blev också väldigt glada över alla fina jaktrapporter som vi fick under året.

Vår kennel fick under 2010 två champions med Grym som tog tre championat under året, drag, utställning och jakt och E´Nitro som tog sitt jaktchampionat.

Titan, Nitro och Grym har använts i aveln under 2010 och vi väntar med spänning på att få se vad dessa avkommor kan åstakomma.

I år skall naturligtvis träning och injagning av Varga prioriteras men vi planerar även att ta en tur till Norge under våren för att starta Titan på jaktprov i Vk och eventuellt Varga i Uk. Titan är fortfarande väldigt stark och om han är i den form som krävs så kommer vi att starta honom i grannlandet. Riksprovet på fjäll i Ekl med Tigra och ev. Titan och Ukl med Varga samt Junkkari med Varga, några utställningar och två kennelträffar finns också med i vår "preliminära" planering...

2010 års resultat... 

SUCH SJCH Ormkullens Cobra - utställning, 1:a Veteran klass, Ck, 2:a Btkl 

SUCH SJCH Ormkullens Titan - utställning, 1:a Chkl, Ck, BIR, BIS, BIS uppfödargrupp

SUCH SJCH Ormkullens E´Tigra - 2 * 1:a Ekl fält, 1:a Ekl, 2:a Ekl skog, utställning, 1:a Chkl, Ck, BIM, BIS avels & uppfödargrupp

SUCH SJCH Ormkullens E ´Nitro - 2 * 1:a Ekl fält, 2:a Ekl fjäll, 2:a Ekl vårfjäll, 2:a Ekl skog & 7:a på riksprovet. Svensk jaktchampion

J Ormkullens Enzo - VOI 3 (3:a Ekl, fält)

J Ormkullens Foxy - 2 * 2:a Ökl (7:a & 5:a fält)

J Ormkullens Flinga - utställning, 2 * 1:a Jkl, 2 * Cert, res. Cacib

Ormkullens G´Saga - 6:a fält, 10 apport, vårfjäll

Ormkullens Gaia - utställning, 1:a Ökl, Cert, BIR

SUCH SD(drag)CH SJCH Ormkullens Grym - 1:a Ekl, fjäll, 1:a Ekl vårfjäll, 1:a Ekl, fält, 2:a Ekl fjäll, Svensk jaktchampion, utställning, 1:a Jkl, Cert, Svensk utställningschampion, 1:a Chkl, Ck, 1 * drag Cert, Svensk dragchampion

J Ormkullens Hirvas - utställning, 2 * 1:a Jkl, 2 * Cert, Cacib, res. Cacib, BIM

J Ormkullens Hugo-Boss - 2:a Ökl, fält, utställning, 1:a Ökl, Ck, BIS uppfödargrupp, 1:a Jkl, cert, MH test

Ormkullens Hauk - utställning, 1:a Ökl, Ck, BIR, BIS 4:a

J Ormkullens Hilla - utställning, 1:a Jkl, Cert, BIR

Ormkullens Henkel - utställning, 1:a Ökl

Ormkullens Hajdi - MH test

Ormkullens Henna - utställning, 1:a Ökl, Ck, BIS uppfödargrupp

Ormkullens Izor - 2:a valp kl


 

101222

Flinga, Hugo-Boss och Tigra deltog på en av Sveriges största hundutställningar med bra resultat...

Hugo fick 1:a i Jkl, vilket han sedan vann och tog sitt första cert, sedan placerades han som 4:a i bhkl. Flinga fick 1:a Jkl och placerades som tvåa i Jkkl, tyvärr utan det sista certet som krävdes för titeln SUCH. Tigra fick 1:a i Chkl sedan placerades hon som 2:a och blev för första gången i sitt liv utan Ck. Domaren gav konsekvent endast ett ck/cert per klass.


101123

Förra helgen gjode Izor utställningsdebut i valpklassen och Hugo-Boss i jaktklassen.

Izor fick en 2:a i valpklassen. Han skötte sig jättebra i ringen och fick fin kritik men Izor har nyligen haft en rejäl tillväxtperiod så han är tunn och behöver mer massa. Hugo fick en 1:a i Jkl med bedömningen "utmärkt typ" och jättefin kritik men inget cert denna gång. Grattis till Ina, Carina och Calle!!


 

101108

Ormkullens Enzo tog  VOI 3 på fältprov i Finland vilket motsvarar 3:a i Ekl. Grattis Jouko !!

Nu finns också Hugo-Boss på hanlistan precis som kullbrodern Hirvas. Hugo tog 2:a Ökl fält för 2 v sedan, han har deltagit på MH beskrivning och har ck på flera utställningar. Hirvas har 1:a Ukl fält, 2 * 2:a Ukl fält och 2 * Cert, reserv Cacib samt BIM på utställningar. Hirvas är inte startad i Ökl på grund av en olycka i augusti då han sprang över vassa stenar  i fjällen under jaktpremiären och skar av en sena i ena bakbenet. Hirvas har nyligen blivit återställd och vi kommer att få se mer av dessa mycket trevliga hanar på både jaktprov och utställningar. Av 13 avkommor i denna kull är hittills 10 hd röntgade och samtliga har A/A höfter. Mer information om övriga kullsyskon bl.a de två tikarna från samma kull som också har jaktmeriterats finns under fliken kullar samt meriterade avkommor 


 

101026

Vi är just hemkommna, trötta men nöjda från årets kennelträff på fält...

Vi var ett glatt gäng som samlades hos Claes Carnbring på fredagen för att ge våra jyckar lite fältvana inför proven på lördag och söndag. Claes har bra marker i Bolunda med lagom fågelmängd och dessutom följer Claes med som markvärd. Vi vill rikta ett stort tack till Claes för en väldigt trevlig och värdefull dag !!

En tråkig olycka förstörde dagen för Maria och Tomas då deras tik Beretta sprang ner i ett dike och ramlade så illa att ena benet skadades svårt. Det blev iltransport till Strömsholm djursjukhus och hunden opererades för en ganska komplicerad fraktur samma eftermiddag.

På lördagens ordinarie fältprov på Långtora startades Nitro, Tigra, Grym i Ekl samt  Foxy och Hugo i Ökl. Det gick verkligen över all förväntan... E´Tigra blev bästa elithunden med 1:a Ekl och en 8:a på fält, E´Nitro och Grym tog också varsin 1:a Ekl med 7:a på fält. E Nitro fick i och med detta sitt välförtjänta Svenska jaktchampionat och blev vår kennels 8:e dubbelchampion. Gissa om vi var stolta under prisutdelningen...Vi har räknat ut att våra avkommor nu har erövrat totalt 14 championat, på drag, jakt och utställningar. Foxy jobbade mycket fint hela dagen och tog en förtjänstfull 7:a i Ökl men tyvärr så gjorde hennes eftersöks resultat att detta "bara" räckte till en 2:a Ökl.

På söndagen startade 9 hundar varav 4 ormkullare på ett särskilt prov som arrangerades på Långtora...E´Nitro och E´Tigra gick åter väldigt fint och tog ytterligare varsin 1:a i Ekl, Foxy sökte väldigt bra även denna dag men då hon var lite het i fågelarbetet så stannade hon på ytterligare en 2:a i Ökl. Dagens gladaste var Ina som förde fram Hugo-Boss till en fin 2:a Ökl, även Hugo har gått mycket starkt hela helgen men var lite het i fågelarbetet, Tomas och Marias unghund Briskbreeze Alida tog en 2:a Ukl och Christoffer tog 1:a Ukl med Kungshällans Freja och 2:a Ökl med Teiens Kiara.  Tusen tack till Ina, Dennis, Maria, Tomas, Helen, Roger, Tina, Magnus, Christoffer och Micke S för en mycket rolig och trevlig helg och ett stort grattis till alla fina jaktprovsresultat!!

Ett speciellt tack skickar vi till SVK Östra för ett väldigt bra arrangemang och ett extra, extra tack till Helen för allt engagemang !!!

 


 

101030

Har lagt in länkar till några av Titans trevliga avkommor u. Väntans Busla som vi för övrigt träffade under ett fältträningspass på Långtora. Det ser verkligen bra ut med dessa 10 mån gamla unghundarna, de verkar ha en trevlig mentalitet, jaktlusten är igång på de flesta och de har bra ståndeganskaper samt en tilltalande exteriör. Vi tror att vi kommer att höra mer om dem i framtiden : )...

I morgon börjar vi resan ner till Stockholm/Enköping och vår kennelträff på fält. Vi ser fram emot några trevliga dagar fyllda med träning, prov och mycket "hundsnack" : ) ...

Har lagt in några nya bilder under bildgalleri/avkommor samt jakt.

 

Micke har jagat på fjäll/skog i veckan, strålande väder och starka hundar men väldigt skral fågeltillgång.

 

Izor har varit på sin första jakt vilket resulterade i flera stånd och 3 fällda ripor. Bra jobbat !!

Vi jagade i skogen under lördagen och vi hade väldigt dåligt fågeltillgång, endast en tjäderkull  men vi kunde i alla fall njuta av ett strålande väder

 


 

100923

 Igår jagade vi på fjällen igen. Denna gång tillsammans med Robban och två av hans hans Irsk- och Engelska settrar. Vi hade en trevlig dag med toppenväder men väldigt dålig fågeltillgång. Det mest positiva var att Micke fick fälla den första ripan för Varga (6,5 mån) då hon stod tillsammans med Robbans Irsk. setter Roxy. Det syntes verkligen på Varga att hon hade "egen" vittring på riporna i ståndet och att det inte var en sekundering. Senare fick hon också söka reda på och ta stånd på en skadad ripa.

 


100920

Nitro startades på årets Riksprov som arrangerades av SVK-Mellansvenska i skog. Eftersom Nitro är en säker viltfinnare och säker på eftersöksdelen, så vi blev inte alls förvånade när Nitro med husse Tomas var ett av de totalt 7 ekipage som fixade både fältdelen och eftersöket, vilket resulterade i 2:a Ekl och en hedrande 7:e placering. Detta var en väldigt bra prestation med tanke på att det var 25 startande Ekl hundar. Grattis Tomas och Maria !!

Vi har tillbringat några underbara dagar i fjällen tillsammans med Ina samt Roger och Kristoffer som anlände några dagar senare. Vi hade bra väder och relativt god fågeltillgång. Nya bilder finns under jaktbilder.

 


 

100912

En  härlig helg i vår jaktstuga är över. Vi har haft bra väder, slitstarka hundar och lite fågel också....Har lagt in några bilder. Vår Varga som nu är 6 månader gammal, har hittat ripa och har även haft ett fint stånd.

 


 

100909

Igår vart det jakt i skog igen... Några timmars jakt i strålande sol resulterade i ett flertal fina situationer på tjäder och järpe. Några hamnade i viltsäcken också ; )...


 

 

100821

Flinga och Hirvas ställdes idag på en internationell utställning och båda hundarna placerade sig som 2:a i bhkl samt btkl med CERT & reserv CACIB. Grattis Roger och Helen!!

 


100924

 

Grym fick idag 1:a Ekl i Klimpfjäll och kunde i och med detta kvittera ut sitt välförtjänta SJCH. Grym är vår kennels 7:e Svenska jaktchampion!! Nu har Grym titlarna SUCH SD(drag)CH SJCH. Jättegrattis till Magnus och Tina

 

 


100928

Nitro har tagit 2:a i Ekl i Klimpfjäll under helgen. Nitro sökte väldigt fint, hade ett bra fågelarbete, några stötar gjorde så att betyget blev en 2:a i Ekl. Grattis Maria och Tomas !!

 


 

101019

 

Tina och Grym fortsätter att plocka medaljer...under helgen tog de hem en fin bronsmedalj på "barmarks" SM inom draghund. Grattis Tina och Magnus!!

 

 


 

101026

Hely är den 10:e avkomman som hd röntgats av de totalt 13 st avkommorna i H kullen, samtliga har A/A höfter

 


 

100906

Eftersöksresultat 2010

Ökl:

Foxy            sp 10 v

Gaia             va 5 (Finland)

Granat          sp 10 va 10

Hugo-Boss   sp 10 va 10

Henkel          sp 10 va 10

Henna           sp 8  va 10

Hirvas           sp 9  va 8

Ekl:

E´ Tigra        sp 10 va 8

Evita             sp 8 va 10

E´ Nitro        sp 10 va 10

Frej              sp 10 va 10

Grym            sp 10 va 10


 

100905

Vi är nyss hemkomna från härliga dagar i fjällen med trevligt sällskap och lyckad jakt. Nya bilder har lagts in under jaktbilder. Vi vill också passa på att gratulera Magnus och Tina till ytterligare en premie på Grym i Ekl. Denna gång fick Grym 2:a Ekl fjäll i Mittådalen!!

 


 100831

Micke hade en fin jaktpremiär i skog onsdag och torsdag, under fredagen bar det iväg mot Lycksele och jaktprov samt jakt. Tigra som verkar vara i absolut toppform startades på Lyckseleprovet där hon tog en 1:a Ekl på lördagen samt 2:a Ekl på söndagen. Nu har vår lilla jaktmaskin 5 * 1:a Ekl, varav 3 * 1:a Ekl fjäll och 2 * 1:a Ekl skog.

På måndagen jagade vi i skog i Lyckseletrakten och på tisdagen körde vi hemåt, onsdagen jagades det i skog med hyfsat bra fågeltillgång, både tjäder och orre varav 4 orrar följde med i viltsäcken. Till helgen bär det äntligen av till fjällen!!


 100613

Snyggingen Hauk har deltagit på utställning i Ökl och han fick 1:a, Ck, BIR och placerades slutligen som BIS 4. Grattis Helge och Ragnhild !!

 Våra hundar och några av våra avkommor ställdes i SVK:s utställning i Skaulo...

Titan ställdes i championklassen, E´Tigra i championklassen och Cobra i veteranklassen, Hugo och Henna i Ökl. Alla hundarna var av utmärkt typ och fick Ck med en väldigt bra kritik!!

Tigra blev BIM, Cobra 2:a btkl, Henna 4:a btkl. Titan blev BIR och Hugo blev 3:a bhkl. Uppfödargruppen komponerades raskt ihop med Titan, Tigra, Henna och Hugo. Domaren, den eminenta Bo Wallin gillade verkligen gruppen som fick 1:a med Hp och han tyckte att det var den bästa uppfödargruppen bland korthår som han sett på länge "det är nästan så att man får en tår i ögat" ....Fantastiskt roligt att höra : ) Både Titan och vår uppfödargrupp slutade som BIS 1:a !!

Uppfödargruppens kritik: "Synnerligen vacker grupp, samtliga av utmärkt typ, samtliga m Ck, BIR och BIM ingår också. Genomgående utm huvuden, vackra u-linjer, utm ö-linjer, välvinklade, samtliga m utmärkta steg, alla med utmärkta bruksdelar"

Titans trevliga avkomma Tappra Skratta blev BIR valp och BIS 4:a, grattis till ägaren och också till uppfödaren Philippa!!

Grattis och tack till Hennas och Hugos ägare för att ni stannade kvar hela dagen i väntan på BIS finalen!!

 

 

 


1005 

Grym tog sitt 3:e cert  samt fick titeln SUCH och blev kennelns 9:e champion. Grattis Tina och Magnus !!

Tina ställde Grym i championklassen och Grym tog 1:a med Ck och blev 3:a i Bhkl. Tina ställde även Henkel i Ökl och Henkel tog ett välförtjänt 1:a Ökl. Grattis Kjell och Anna ! Det gick också väldigt bra för Gryms son Ego som blev BIR valp.

Igår åkte vi på MH i Skellefteå och tittade när Hugo och Hajdi "testades". Grattis Ina, Dennis, Elisabeth och Andreas det var verkligen roligt att se era supertrevliga hundar.

Titans avkommor i Norge är väldigt välvinklade och trevliga, har lagt in en bild på en av de vackra tik valparna från kennel Sörholleia. Titans son Tappra Sky har varit på utställning i Enhörna där han fick Hp och blev BIR och BIS valp.

Valparna är levererade och vi har hittills fått positiva rapporter från de nya ägarna. Ilma har tom. hunnit vara med på kråkjakt, se bilden som finns under bildgalleri/avkommor, sid 3.

Kennelträffen blev en succé med perfekt väder, turboföre och gott om fågel. Vi har tränat hundar och haft trevligt umgänge med alla ambitiösa deltagare. Under lördagen hade vi ett särskilt jaktprov med 6 deltagare varav två fick godkända fältbetyg, G´Saga med fält 6, apport 10 i Ökl och E´Nitro med fält 6, apport 8 i Ekl. Båda hundarna hade förstaprissök men var lite heta i flog och skott. Det var en fröjd att se avkommor från 4 kullar i samma provgrupp hålla en väldigt hög klass på söket. Provet finns redovisat i SVK:s resultat databas. Tina hade också ett mycket uppskattat föredrag om stretching, massage samtidigt som E´Nitro fick en skön behandling efter en hård dag på fjället. Tina berättade också om hur viktigt det är att se till att våra hårt arbetande hundar får i sig tillräckligt med vätska under och efter jakt och andra fysiskt krävande aktiviteter för att orka prestera på topp.

Ett stort tack till er alla för att ni ville komma och visa upp era trevliga och duktiga hundar, vi är mycket nöjda!

Ett speciellt tack till den eminenta domaren Micke Sjökvist som ställde upp med kort varsel !!

De deltagande avkommorna var: Cobra, Titan, E´Nitro, Foxy, G´Saga, Gry, Granat, Gaia, Grym, Hugo-Boss, Henna, Henkel, Hajdi, Hirvas och Helix. Bilder kommer inom kort...

 

 

 


 100418

Under gårdagen har några avkommor startat på prov.

På Dundret var det turboföre, usel fågeltillgång men strålande sol.

Titan startades i Ekl och med turboföre i "tv myren/skraveldalen" (utsidan av Dundret) sökte Titan alldeles för hårt och stort så det blev bara ett släpp för Titan och Micke. Foxy sökte väldigt fint och Hugo-Boss sökte utmärkt. Men tyvärr hade de inga chanser på de få riporna som sågs under lördagen. Grattis till Henna och Gruffa med ägare för fina prestationer under helgen!!

Grym startades i Ekl, Klimpfjäll och fick fältbetyg: 7:a, apport: 7:a på första starten. Efter sommarens eftersök så leder detta fältbetyg förhoppningsvis till en 1:a i Ekl. Härligt, grattis Tina och Magnus!

 

 


100416

Kolla in den fina bildserien på Hirvas från träningen på Långtora. De finns under bildgalleri/avkommor...

I månadens SKK tidning Hundsport fanns alla kennlar som fick Brukuppfödarpriset 2009 samt alla avelshundar som fick Bruksavelspriset 2009 presenterade. Det kändes mycket hedrande att Claesbons kennels strävhårs uppfödning och Ormkullens kennel var de enda vorsteh uppfödarna i Sverige som erhöll SKK:s bruksuppfödarpris 2009 och att Cobra var den enda korthåriga vorstehn som erhöll SKK:s Bruksavelspris 2009. Härligt Claes, vi lyfter på hatten och gratulerar!

 


 

100415

Henna är den 9:e av 13 avkommor i H kullen (e.Uri u. Tigra) som Hd röngats och Henna har liksom de övriga hd: A/A Grattis Björn!!

Nu har vi totalt 64% hd röntgade avkommor, samtliga hd fria

 


 

040414

I övrigt har så har många "Ormkullare" tränat och jagat flitigt under våren, här kommer några rapporter vi fått: Hugo och Hasse har vi tränat tillsammans med flera gånger under våren. Hasse fick vi se utveckla sitt fjällsök när han fann ripa på Dundret och det ser väldigt fint ut för Hasses del, Hugo är en stark & storgående hane. Under helgens träning hade han ett läckert fågelarbete på fjällripa, Hirvas har varit på fältträning på Långtora och där sökte han mycket fint, stundtals lite för självständigt och han hade fina fågelarbeten, Hajdi har varit på vinterjakt där hon sökte fint men tyvärr var det ont om fågel, mycket tungt före och mestadels dåligt väder, Hivi har det jagats över och flera fåglar fälldes för henne under vinterjakten, hon har också startat på några prov där vi fått rapporter om ett bra sök men tyvärr inga rejäla chanser på fågel, så hittills ingen premie. Gaia har varit på fjällträning med många bra fågelarbeten, G´Saga har varit på vinterjakt och hennes nöjda husse fick fälla några ripor för Saga efter fina fågelarbeten, Grym har varit på fjällträning där han sökte fint och skötte fågeln bra, Granat har tränat hårt och byggt en hel del muskler under vintern, han är en en väldigt stark och arbetsvillig hund och efter nästa helgs fjällträning kommer mer rapporter, Foxy har också varit på vårträning och hon har haft väldigt fina fågelarbeten. Tigra har vi börjat träna igång lite grann med 1 timmes promenader varje dag i drygt 2 v tid.Våra övriga hundar har fått rejält med träning nu under våren, tur att vi har Dundret så nära : )...

 

Micke deltog med Titan på NM vinter och Excit cup i strålande väder. I den marken som Micke och Titan gick var det 30-40 cm lös snö vilket gjorde det tungt för hundarna, fågeltillgången var inte heller lysande men Titan ångade på så länge han orkade. Tyvärr inget fågelarbete och när orken tog slut så fick de avsluta provet. Stort grattis till Robert Brendan och Rune Nedrebö som tog sig ända till finalen med sina korthår !!

Hirvas har fått stifta bekantskap med vildsvin i hägn, ett sk vildsvinstest som han klarade bra. Han var inte alls rädd för grisarna men höll sig undan för dem då de rusade mot honom. Helen och Roger gjorde testet mest för att se reaktionen på Hirvas för att veta om han riskerar att skadas i kontakt med vildsvin under jakten

 


 

100318

 Goda nyheter från Finland. Hilla är den 8:e avkomman från H kullen som hd röngats, samtliga har A/A höfter. Nu är totalt 61 % av våra uppfödda avkommor hd röntgade och samtliga är hd fria.

På utställning tog Hilla sitt tredje Cert och blev BIR  Hilla har tagit certen på sina totalt tre utställningar där hon även blivit BIR två gånger och BIM en gång. Grattis Jyrkki!!


 

100315

Tiden går fort, det är redan 2 veckor sedan valparna föddes. Allt går väldigt bra och alla nu har alla öppnat ögonen och har börjat gå omkring. Klorna är klippta för andra gången och i dag vägde vi dem inför kommande avmaskning. Valparna väger nu mellan 1300-1500 gram. Nya bilder finns under avkommor...

Grym och matte Tina var med och avslutade SM veckan på ett suveränt sätt genom att vara med att ta silver i stafetten, bra jobbat, grattis till er !!

 


 

100312

SM i draghund pågår som bäst just nu och Grym med matte Tina har (som vanligt) gjort mycket bra resultat, på 10 km lina igår blev ekipaget 4:a och idag på 10 km pulka tog de en hedrande 2:a placering. Grattis Tina !!

 


 

100307

SUCH SJCH Ormkullens E´ Tigra fick utmärkelsen Hundklubben Dundrets klubbmästare 2009 på HKD:s årsmöte igår. Priset går till den hund som har bästa resultatet på höstens "hvudprov" på Dundret. Tigra tog 1:a Ekl, fjäll och blev bästa Ekl hund samt provvinnare på huvudprovet 2009.

Även J SD(drag)CH Ormkullens Grym har tilldelats en utmärkelse, ett vandringspris som heter "Orrspelet" vilket går till hund med bästa resultat på SVK Jämtland Västernorrlands ordinarie skogsprov oavsett klass. Grym tog 1:a Ökl skog under 2009.

Grym har parat en till välmeriterad tik, J SUCH Vildskinnets Hera. Parningen är godkänd av SVK:s avelsråd.

 


 100302

 Den 1/3 föddes I kullen, totalt 6 fina valpar:

13.15 tik 1, brun 505 gr

13.42 tik 2, brun 464 gr

13.56  tik 3, skimmel 504 gr

14.16 hane 1, brun 466 gr

15.32 hane 2, skimmel 585 gr

16.15 hane 3, skimmel 583 gr

Alla valparna är starka och fina och Tigra mår bra. Alla valparna är placerade


 

100221

 Gaia har varit på utställning i Finland. Hon fick ERI (utmärkt typ/excellent) i Ökl, Cert och blev slutligen också BIR.

Domare var Harri Lehikoinen. Kritiken: “middle size,  stylish bitch having strong body. Beautiful head and expression. Very well angled legs. Beautiful top line. Correct body dimensions. Tail goes little bit up in movement.  Show up in style. Excellent length of pace.”

Grattis Hanna (som ställde Gaia), Jarmo och Hannele !!

Grym tog det välförtjänta titeln SD(drag)CH idag !!

Grym hade ju en suveränt 2009 då matte Tina och Grym fick två dragcert. De blev också uttagna till landslaget i drag och med husse Magnus så tog Grym 1:a Ökl skog och 1:a och 2:a Ökl fjäll. Även viltspåret fixades och utställningarna gick bra, 2 cert, och BIM. Bra jobbat, grattis Magnus och Tina !


 

100201

En något försenad resumé över ett minnesvärt 2009...här kommer några mycket trevliga guldkorn

Årets händelser för kenneln är utan tvekan SKK:s Bruksuppfödarpris som tilldelades vår uppfödning och Bruksavelspriset som vår avelstik SUCH SJCH Ormkullens Cobra tilldelades...

Evita tog det välförtjänta utställningschampionatet.

På jaktproven tog E´Tigra pris på alla fältslag i samtliga tre starter med 1:a Ekl skog och vinnare av Ladypokalen, 1:a Ekl Fjäll och provvinnare på Dundret, 2:a Ekl fält, Enzo, 2:a och 3:a i Ekl (VOI) på fält i Finland, Fancy tog 7:a i fältbetyg och 9 apport på fjällprov, Grym, 1:a Ökl skog och 1:a Ökl fjäll samt 2:a Ökl fjäll, Hirvas tog 1:a Ukl och 2 * 2:a Ukl fält på sina tre starter, Hilla 3:a Ukl fält på Junkkari, Hannelore 1:a Ökl, 1:a Ukl och 2:a Ukl fält i Finland på sina tre starter, Titan startades engång i Vk på fjällprov i Norge och tog sig vidare till final med ett förtjänstfullt 3:a Vk bland 17 startande hundar i partiet.

Flera hundar tog mycket fina utställningsmeriter bl.a tog Titan Cacib och blev BIR, BIG, samt BIS 5:a bland ca 1600 hundar, På samma Internationella SKK utställning tog vår uppfödargrupp 1:a med Hp samt BIR och placerades som 5:a i lördagens final. På SVK-Malmfältens utställning blev E´ Tigra BIR och BIS 1:a och hennes avelsgrupp blev BIR samt BIS, Hilla har tagit både BIR och BIM, Evita och Grym  BIM. Ck/Cert har tilldelats Titan, Cobra, Evita, E´Tigra, Grym, Gaia, Hugo-Boss, Hilla, Hauk. Kenneln har under året haft 4 st uppfödargrupper med individer ur flera kombinationer och de har fått 1:a med Hp i Gällivare och Umeå samt en "slät" 1:a på Riksutställningen.

Vi har ett flertal andra avkommor som gjort jättefina utställningsresultat under året och om dem kan man läsa under nyheter 2009, kullar/litters eller meriterade avkommor...

 

 


 

100118

 Tina med J Ormkullens Grym är uttagna att representera Sverige under draghunds EM i Polen den 5-7/2. Grattis Tina och Magnus

 


 

 

Nyheter 2009

091231

SUCH SJCH Ormkullens Cobra har 2009 tilldelats

Svenska kennelklubbens Bruksavelspris

för  följande avkommor

SUCH SJCH Ormkullens E´ Tigra

SUCH J Ormkullens Evita 1:a Ekl

SUCH J Ormkullens E ´ Nitro 1:a Ekl

 J Ormkullens Fancy 1:a Ökl

J Ormkullens Flinga 1:a Ökl

J Ormkullens Foxy 2:a Ukl

J Ormkullens Frej 1:a Ökl

J Ormkullens Grym 1:a Ökl

 

Ormkullens kennel har 2009 tilldelats

Svenska kennelklubbens Bruksuppfödarpris

För  följande avkommor:

SUCH SJCH Ormkullens Cobra

SUCH SJCH Ormkullens Kiara

SUCH SJCH Ormkullens Titan

SUCH SJCH Ormkullens E´ Tigra

SUCH J Ormkullens E´ Nitro - 1:a Ekl

SUCH J Ormkullens Evita - 1:a Ekl

 J Ormkullens Frej - 1:a Ökl

J Ormkullens Fancy - 1:a Ökl

J Ormkullens Flinga - 1:a Ökl

 


 

 091219

Hannelore (e. Uri / Tigra) snart 22 månader gammal startade i Ökl på fält i Finland för första gången. Hannelore fick 1:a Ökl (AVO 1) med 87 poäng och blev provets bästa hund. Stort grattis till Annikka och Tuomo! Vilken prestation av en unghund !!

Hirvas och Grym ställdes på "stora" Stockholm, internationell utställning i Jkl. Grym fick 1:a och blev 4:a i Jkkl och Hirvas fick 2:a Jkl. Grattis Roger, Helen, Tina och Magnus!

Ebba har hd röntgats med A/A höfter. Grattis Sirkka! Nu är 6 st från E- kullen hd röntgade, samtliga med A/A höfter.

Det blev 12 valpar e. Titan/Busla, tyvärr var 2 dödfödda men övriga 10 mår bra. Grattis Philippa!


 

091129

Hannelore har startat på fältprov i Finland idag och den här gången blev det en 1:a Ukl med tot 89 poäng. Grattis Annikka och Tuomo !!

Henkel är hd röntgad med A höfter. Grattis Kjell & Anna!

Hannelore startade förra helgen på ett fältprov, inofficiellt klubbmästarskap i Finland och blev bästa unghund. Grattis Annika som förde "Hansu".


 

 

091114

Idag har 5 avkommor från Ormkullens deltagit på utställning.

Häxa ställdes i Luleå på "Norrbottens vackraste hund" som är en stor inofficiell utställning. Häxa fick en 1:a med väldigt fin kritik. Kritiken finns i vår gästbok.

I Umeå deltog 4 avkommor från vår uppfödning i SVK:s utställning.Grym ställdes i jaktklassen och fick sitt andra cert och blev bästa hane, BIM.  Henkel ställdes i Ukl och fick 2:a Ukl men med fin kritik, speciellt vad gäller temperamentet. Hajdi ställdes också i Ukl och fick 1:a med Hp samt blev 1:a i Ukkl. Ebba ställdes i Ökl och fick 1:a och blev 2:a i Ökkl. Sedan hade vi en uppfödargrupp med dessa hundar som fick 1:a med Hp och en fin kritik. Tusen tack till er allihopa för att ni ställde upp, speciellt tack till Tina som"styrde upp" uppfödargruppen. Grattis till er alla för era hundars fina resultat, Nisse, Anna, Kjell, Tina, Elisabeth, Magnus och Sirkka. Vi är mycket nöjda!!

Uppfödargruppens kritik:      

"En ganska jämn grupp m. 3 kombinationer. Bra könsprägel. Rastypiska huvuden. Ganska bra byggnadsförhållanden. Genomgående bra ben o tassar o god fasthet. Bra rörelser. Eftersträvansvärt temperament och stor arbetslust. Mycket gott uppfödarresultat. Jag gratulerar!"

 


 

091109

Hannelore har startats på första jaktprovet på fält i Finland. Hon sökte med hög fart och stor vidd, "större än vad som är nödvändigt till och med i segrarklassen" enligt domaren. I första fågelarbetet tog " Hansu" fasanen i avancen, andra fågelarbetet gick bra men fasanen flög innan avance, apporteringen gick också bra och Hannelore belönades med en välförtjänt 2:a i Ukl. Grattis Annikka och Tuomo !!

Detta var Tigras 3:e avkomma (av 4 startande) som meriterats i Ukl.

 Vi skickar ett jättestort tack till alla våra duktiga och ambitiösa valpköpare som förvaltar sina jakthundar väl och som gjort detta möjligt !!! 

 


 

Hösten 2009...

Henkel har klarat viltspåret i anlagsklassen. Grattis Anna och Kjell !!

Tigra och Hirvas startades på ordinarie fältprov på Långtora i lördags och det blev pris på bägge två. Hirvas fick 2:a i Ukl, han hade ett fint fågelarbete men var också lite olydig och gick för tidigt i kastapporten. Nu har Hirvas 1:a och 2 * 2:a i Ukl på tre starter. Dessutom fick vi idag det trevliga beskedet att Hirvas har hd: A/A. Grattis Helen och Roger !!

Tigra sökte fint med väldigt hög fart på fältet och hade två fina fågelarbeten men tyvärr inträffade händelser som leder till att slutresultatet blir en 2:a i Ekl. Tigra har under hösten 2009 startats 3 ggr i Elitklassen, på samtliga tre fältslag och har fått med sig ytterligare 3 premier i Ekl, 1:a fjäll, 1:a skog och 2:a fält !!

Grym och Tina deltog i barmarks SM, drag under helgen och fick en fin bronsplacering. Grattis Tina och Magnus !!

 

Hirvas tog en till premie på Berga. Han sökte bra och hade två fågelarbetet men vid kastapporten gick Hirvas i skottet och fältbetyget blev 6:a, apport 10 och en 2:a i Ukl. Grattis Roger och Helen !! 

 

Hirvas hade jaktprovsdebut på fält i Berga. Han sökte väldigt bra hela dagen, hade ett bra fågelarbete och belönades med 1:a Ukl med 7:a fält, 10 apport. Hirvas resultat var totalt sett det bästa på Berga, så det innebär att han även blev provvinnare. Grattis Roger och Helen !! 

Tigra har startats på Dundret, i stundals tungt före med ca 25 cm snö sökte hon väldigt bra hela dagen, hade ett fint fågelarbete med fällning och fick 7: fält, 10 apport och 1:a i Ekl. Tigras prestation var lördagens bästa resultat på Dundret, domare var Jörgen Rönnberg. Tigra har i år 2 jaktprovsstarter med 2 * 1:a i Ekl, både fjäll och skog !!

 

Magnus och Tina hade en en väldigt lyckad helg med Grym, igår fixade han viltspåret galant och på första deltagandet i jaktklassen knep han certet och blev 4:a i Bhkl. Grattis Tina och Magnus !!

 

Tigra och Jeanette var på skogsprov, Ladypokalen i Arvidsjaur. Det gick väldigt bra !! Tigra visade hela dagen upp ett utmärkt sök i hög fart och utmärkt reviering. Hon hade tre fågelarbeten, varav en med fällning. Det slutade med att hon fick fält: 8 apport: 10, 1:a Ekl i skog och en seger i SVK-Bottenvikens "Ladypokalen". Tigra blev även bästa Ekl hunden. Nu har Tigra förstapriser på fält (9:a Ökl), fjäll (7:a Ekl) och skog (8:a Ekl)...

Goda nyheter från Magnus och Grym som deltagit på skogsprov i Solberg. Grym fick 1:a Ökl, blev bästa Ökl hund samt provvinnare. Grattis Magnus och Tina !! Grym är den 9:e av Cobras avkommor som meriteras på jaktprov varav 8 st har 1:a i Ökl. I dagsläget har totalt 12 av Cobras 24 avkommor startats på prov. 


 

090823

Goda nyheter från Finland. Gaia fick 4 p på vatten i Ökl. Grattis Hannele och Jarmo!!


 

090819

Helix fixade eftersöket i Kiruna idag med sp: 10, va: 7. Grattis Frank !!


 

 

090818

Trevliga nyheter från Finland och Jyrki med Hilla...

Hilla har varit på sin andra utställning där hon fick 1:a Ukl och sitt andra Ck sedan blev hon BIR och BIG 3:a, domare var Göran Bodegård från Sverige. Hilla har även deltagit på apporteringsprov i Ukl där hon fick 3 poäng, hon släppte fågeln innan kommando. Grattis Jyrkki !!

Hilla har också varit med på en framgångsrik duvjakt. Bilder finns under avkommor sid 2 och 3.


 

 090816

Trevlig nyhet från Annikka i Finland att Hannelore klarat både Ukl och Ökl apporteringsprovet i vatten med 4 poäng i Ukl och 5 poäng i Ökl, max poäng i både Ukl och Ökl är 5. " Hansu" har också fått 1:a i Ukl på utställning i Finland. Grattis Annikka !!

 


 

090813

I kväll hade SVK -Malmfälten ett särskilt eftersöksprov där 8 hundar deltog. Tigra tog sp: 10 (räv) och va: 9 i Ekl, Hasse sp: 10, va: 9 i Ukl och Hugo-Boss sp: 7,  va: 10 i Ukl. Grattis Tommy och Ina !!

Flinga har "slipat" poängen i Ökl på SVK-Östras ordinarie prov i Nykvarn till sp: 10 va: 9. Grattis Roger och Helen !!

En av Titans avkommor, Fjällbrisens Indra fick sp: 10, va: 10 och blev bästa Ukl hund.

Läs mer om Titans & Kuuras avkommor från  I - kullen i kennel Fjällbrisens hemsida.

 


 

090807

Granat har fixat eftersöket i Ökl med va: 7 sp: 6 på grund av att Granat strulade med fågeln innan avlämningen. Grattis Erika och Mikael !!


090730

Flinga och Hirvas har deltagit på eftersöksprov. Flinga fick sp: 10 va: 7 i Ökl. Hon var lite för snabb ut i vattnet och var ovillig vid avlämning. Hirvas fick sp: 10 va: 10 i Ukl. Grattis Roger och Helen !!

 


 

090723

Nitro och Frej har fixat årets eftersöksprov i Ekl. Nitro fick sp: 10 va: 9, Frej fick sp: 10 va: 10 och blev bästa Ekl hund. Grattis till Rolf, Monica, Tomas och Maria !!


 

 

090720

Evita fick Cert och blev också BIM på SVK-Bottenvikens utställning i Råneå under helgen. Detta innebär att Evita fick den välförtjänta titeln Svensk Utställnings champion. Domare var Mats Jonsson.

Stort grattis till Lilian och Kurt !!

Evita var den 6:e avkomman som tog ett championat


 

090712

Grym med husse Magnus fick sp: 10 va: 10 i Ökl på ordinarie eftersöksprov i Sundsvall. Grattis Tina och Magnus !!

090705

Evita blev bästa Ekl hund med sp: 10 va: 10 med Hp på Västerbottens ord eftersöksprov. Grattis Lilian och Kurt !!


 

090628

 Under helgen har vi haft 7 avkommor som ställts på NNKK:s internationella utställning i Gällivare.

I Ukl ställdes Hirvas med 2:a Ukl, Hasse med 1:a Ukl, 2:a Ukkl och Hugo med 1:a Ukl, Ck och 1:a Ukkl, 3:a Bhkl. Grattis Ina, Dennis, Tommy, Kristin, Helen och Roger !!

Unghannarna fick väldigt fin kritik.

I Jkl ställdes Evita med 1:a Jkl, Cert, 3:a Btkl. Grattis Lilian och Kurt !!

Vi ställde Tigra och Cobra i Championklassen. Tigra och Cobra fick Ck och Tigra blev bästa championtik. I Btkl blev Tigra 2:a med reserv cacib och Cobra 4:a. Alla tikarna fick strålande kritik.

Titan ställdes också i championklassen och fick Ck, BIR, Cacib, BIG 1:a och blev slutligen placerad som BIS 5:a i stora finalringen idag och en inteckning i ett vandringspris som instiftats i Folke Isakssons minne. Priset går till bäst placerade "Gällivare ägda hund" ...

Vi hade också en uppfödargrupp med Titan, Tigra Cobra och Evita som fick strålande kritik: Synnerligen homogen grupp, samtliga Ck hundar. Genomgående vackra huvuden med vackra plan. Samtliga välvinklade synnerligen välgående hundar. Utmärkta tassar, välbehårade under. Dessutom 2 med utmärkt ögonfärg. En grupp som synnerligen bevarar sitt HP. Lycka till i stora ringen".

I stora ringen blev gruppen placerad som 5:a vilket vi är mycket nöjda över !  

Stort tack till Ina och Helen för att ni ställde Cobra och Titan !!  

Utställningen hade i år rekordmånga anmälningar, över 1700 hundar !! Domare för grupp 7 var Bo Wallin. 

Bider finns under avkommor.  

 


 

090616

 Vi har fått goda nyheter från en glad Tina att hon och Grym fått erbjudande om en plats i draghunds landslaget, vilket hon naturligtvis tackat ja till. Grattis Tina !!

Hivi och Hauk har deltagit på utställning i Norge den 13/6 med väldigt bra resultat. Hivi fick 1:a Ukl och 1:a Ukkl. Kritik: " 16 mnd brun tispe av meget god type, hodet er feminint og har god lengde, etter alder godt utviklet kropp, god benstamme, bra vinkler i for og bakben, godt hårlag og gemytt. Bra bevegelse ". Grattis Bente !!

Hauk fick 1:a Ukl, 1:a Ukkl med Ck och 2 Bhkl . Grattis Helge !! Domare var Per Nymark.


090614

Tigra, Helix, Hugo-Boss, Hasse och Henna ställdes idag ut på SVK-Malmfältens utställning i Gällivare, domare var Ulf Ottosson.

Henna tog 1:a med Hp i Ukl, Hugo 1:a med Hp, 1:a i Ukkl, Helix 1:a och 2:a i Ukkl och Hasse 2:a i Ukl. Vi är mer än nöjda över resultatet på dessa supertrevliga unghundar. Grattis till er allihopa !!

Tigra ställdes i Championklassen bara för att vi var väldigt sugna på avels- och uppfödarklassen. Tigra fick 1:a med Ck, BIR och blev sedan också BIS1:a !!.

Både Avelsgruppen och uppfödargruppen fick 1:a med Hp. Kritiken: Mkt välanpassad avelsklass m championtiken, bestående av en tik och tre hanar, varav tiken och två hanar fått första pris och ett andra pris. Bra avelsresultat. Bästa grupp"...

Uppfödar och avelsgruppen blev BIS 1:a.


090607

Idag startade Hugo och Hasse på SVK-Malmfältens ordinarie viltspårprov. Hasse gick otroligt bra och blev provets bästa hund med betyget godkänd i anlagsklassen och ett Hp. Grattis Tommy !

Hugo var intresserad av en ren som gick omkring vid spåret så han fick tyvärr inte godkänt.

 


 

090601

Matte och Titan är nyss hemkommen från en lång tågresa till Stockholm och Riksutställningen i Arboga tillsammans med Ina och Hugo. Titan ställdes ut i Championklassen och tre av Tigras avkommor, Hugo-Boss, Hirvas och Henkel ställdes i Unghundsklassen.  Titan fick 1:a med ck och 1:a i Chkk, bästa championhane. Hugo-Boss fick 1:a med Ck och blev 2:a i Ukkl, 2:a bästa unghane och totalt 4:e bästa hane. Hirvas som är  ca 65-66 cm hög behöver få mer massa till sin stora kropp. Han är fortfarande tunn, vilket resulterar i bl.a lite "ostabila" rörelser så han fick 2:a i Ukl. Henkel fick också 2:a i Ukl, vilket förvånade oss... men det är ju så med utställningar...

Vi ställde också upp i Uppfödarklass, vilket resulterade i ett första pris, så här lyder kritiken: Gruppen består av 3 starkt byggda hanar som är relativt homogena och en tik, vill berömma gruppen för utmärkt temperament och hårlag, alla 4 är sunda och starkt byggda hundar och är av bra kvalitet "... Vi är mycket nöjda med den kritiken och vill tacka Ina, Roger, Anna och Kjell för att ni ställde upp med era vackra och trevliga hundar. Extra tack till Roger för logi, god mat och en väldigt trevlig helg !!!

 

Ormkullens kennel har 2009 tilldelats

Svenska kennelklubbens Bruksuppfödarpris

för följande avkommor:

SUCH SJCH Ormkullens Cobra

SUCH SJCH Ormkullens Kiara

SUCH SJCH Ormkullens Titan

SUCH SJCH Ormkullens E´ Tigra

SUCH J Ormkullens E´ Nitro - 1:a Ekl

J Ormkullens Evita - 1:a Ekl

J Ormkullens Frej - 1:a Ökl

J Ormkullens Fancy - 1:a Ökl

J Ormkullens Flinga - 1:a Ökl

 

 

Gaia har varit på utställning i Finland och det gick bra. Gaia fick 1:a Ökl, ERI (Excellent) vilket är certkvalité. Domare var Anita Maljanen. Grattis Jarmo och Hannele !! 

 


 

090510

Vi har fått goda nyheter från Hillas husse Jyrkki som berättar att Hilla har ställts ut av dottern Hanna och det gick väldigt bra. Hilla fick Ck och blev BIM !! Grattis Jyrkki och Hanna !

Även Gaia, Hely, Hirvas och Flinga har varit på utställning. Gaia fick 1:a Ökl, Hely 2:a Junkl, Flinga 1:a Jkl och Hirvas 1:a Junkl. Grattis Jarmo, Hannele, Hannu, Helen och Roger !


 

090504

Vi gratulerar Bengt och Kristina Nilsson som vunnit SVK- Mellansvenskas vp Ripan 2008 med Ormkullens Fancy. Priset tilldelas bästa ekipaget  (medlem) på lokalavdelningens ord. fjällprov.

 

 


 

090420

Fancy med husse Bengt har tilldelats SVK- Mellansvenskas vp Fjäll-2008, RIPAN som tilldelas hund & förare (medlem) som erhållit högsta poängsumman på avdelningens ordinarie fjällprov. Grattis Bengt och Kristina!

 


090421

Vi har haft VK premiär i Altevatn med Titan och det gick över all förväntan. Av 34 startande VK hundar varav  17 startande i vårt parti så fick Titan en hedrande 3 VK placering och kvalificerade sig till final på söndagen dit totalt 18 hundar togs ut. Han gick hårt och stort, tog föringen i släppet, hade ett vackert stånd  med bra avance, helt lugn i flog och skott, redan efter några minuter i första släpp och Irländska setter tiken Hadseløyas Snerta Louise med föraren Royer Andre Larsen fick se sig slagna på fågel. Titan gick otroligt starkt och låg " i topp".

Dessvärre så stormade det så mycket på söndagen så 4 av de 5 partierna inte kunde genomföra provet. VK finalen kunde därför inte genomföras på grund av vädrets makter.

Vi har verkligen haft en rolig helg med trevliga deltagare och ett mycket välarrangerat prov som hade drygt 140 startande. Har lagt ut kritiken under sidan nyheter/news. Bilder finns under jaktbilder och provkritiken under nyheter/news.

Vi har också träffat trevlige Ormkullens Hivi med matte Bente som båda två hade jaktprovspremiär i helgen. Tyvärr ingen premie för den 13 månader gamla Hivi men en mycket fin kritk fick ekipaget med sig hem.

Stort grattis till Robban och Anna-Karin som fick med sig 2 premier i AK  med Irländska setter tiken Roxy, 3:a AK på lördag och 1:a AK på söndagen !!

Kika gärna in på Ofotens fuglehundklubbs hemsida där alla resultat finns. Har lagt in den i vår länksida.

Domarkritiken:

" Mot Snerta: Titan tar föringen i slippet. Vi ser Titan i en stilfull stand. Makker kommer til og sekunderer, Titan reiser villig enkelrype, er rolig i oppflokt og skudd.Utreder og apporteer korrekt. Titan over Snerta"

Titan ligger "i topp" efter första rundan

" Mot Louie: Louie tar föringen, grunnet bedre dypde i medvind. Louis har fugelarbeid. Titan över Louie som utgår"

Titan har i detta medvindssök en mycket större bredd i söket jämfört med parkamraten och parkamraten har mindre bredd men har mer djup i söket. Parkamraten bedöms då "ta föringen".

Titans egenskapsbedömning:

Jaktlust: 5 - Hög intensitet

Fart: 5 - Mycket hög fart

Självständighet: 6 - Helt självständig

Söksbredd: 4 - Utmärkt söksbredd

Reviering: 5 -  Något öppen reviering

Samarbete: 4 - Utmärkt samarbete

Precision: 4 - Precis

Avance: 5 - Villig       

Apport: Godkänt


090404

Gaia med husse och matte  Jarmo och Hannele är på besök i Sverige och vi passade på att ta några bilder på denna trevliga och snygga tik. Bilderna finns under sidan för våra avkommor.

 


090307

Tina Gidlund har verkligen gjort bra resultat på årets draghunds SM i Boden. Hon tog fina 3:e och 4:e placeringar med Grym som nyligen blivit två år gammal och en 5:e placering på stafetten trots en hel del strul med tappad hund och skida. Hon tog också guld och 4:e placering med en lånehund. Grattis Tina !!

Evita fick valpar i natt, allt gick bra så nu myser Lilian och Kurt med Evita och hennes 8 valpar, 4 hanar och 4 tikar. Grattis Lilian och Kurt !!

Vi har tränat på Dundret på lördag. Titan gick som vanligt väldigt hårt och bra trots tungt före. Detta resulterade i ett fint fågelarbete som Helix fick sekundera.

Under söndagen tog vi en 17 km skidtur. Tigra hade ett bra fågelarbete och hennes tre kompisar sekunderade henne, läckert !!.

 

Ormkullens Fancy tog fält: 7, apport: 7 på vårprov i Mittådalen. Detta innebär att Fancy får ytterligare en 1:a i Ökl och flyttas upp i Ekl efter sommarens eftersöksprov. Grattis Bengt och Kristina !

 


090331

Vi hade en otroligt bra helg med gott om fågel i marken. Alla hundarna hade flera stånd under helgen. Avkommorna från H kullen visade fina jakt egenskaper, alla hade självständiga sök och stånd. Vad gäller G kullen så visade både Grym och G´Saga att de höll hög klass på söket trots att de var tungt före. Båda visade upp fina fågelarbeten. Bra temperament på alla avkommor. Stort tack till er alla för att ni deltog på träffen. Vi är mycket nöjda över vad vi fick se !!

 

 

 


090305

Ormkullens Grym med matte Tina Gidlund blev 3:a på draghunds SM i Boden !! Igår vann Tina 20 km med en inlånad hund, idag kördes 10 km. Grattis Tina !!


090304

Ormkullens G´Saga är den 18:e avkomman från vår uppfödning som hd röntgats, samtliga hd fria. G´Saga har Hd: B och Atros: ua (0). Grattis Staffan !! Vi har just nu 41 % röntgade avkommor och hoppas givetvis på ännu fler...


090225

Ormkullens Gaia har varit på hd röntgen och resultatet blev Hd:A, Ad: Ua. Gaia har också tävlat drag (lina) med matte Hannele och ekipaget placerade sig som 2:a med, 11.58 på 5 km. Grattis Hannele och Jarmo !!


Igår firade Hundklubben Dundret 50 års jubileum med en mycket trevlig fest där närmare 70 medlemmar deltog.

Årsmötet hölls innan festen och årspriser och diplom delades ut, SUCH SJCH Ormkullens E´Tigra blev klubbmästare och Micke och Tigra tog hem hund & förarpokalen där skytte, apport jaktprov och utställningar ger poäng.

Vi har på grund av de brittiska rasernas jaktprov i Ritsem  ändrat datum för kennelträffen. Vårt nya datum är 28-29/3. Anmäl er till träffen senast den 10/3.

Alla är hjärtligt välkomna !!


090120

Ormkullens kennel har den 8/1 2009 tilldelats Svenska kennelklubbens Bruksuppfödarpris !!

Vi är väldigt glada över detta pris, att vårt avelsarbete har gett resultat i form av hundar som både jagar och har en god exteriör. Vi har sedan starten 1999 fött upp totalt 44 avkommor av rasen Korthårig vorsteh. Uppfödningen startades med våra egna "stamhundar" SUCH SJCH Orremyras F´Indy och SUCH SJCH Stensäter Mandel. Sedan dess har även 4 avkommor fått titlarna SUCH SJCH samt 1 avkomma med titeln SUCH. 

I dagsläget har totalt 15 st avkommor startat på jaktprov och 11 av dessa har meriterats (73%). Sedan ska vi inte glömma att flera av våra avkommor också startat på utställningar, viltspår, eftersöksprov, mentalbeskrivningar, dragtävlingar, lydnadsprov, workingtest och fullbruksprov. Hittills är 18 avkommor (41%) hd röntgade och samtliga är hd fria, 16 avkommor har A höfter och 2 med B höfter. 

De medräknade hundarnas resultat kan ni se till vänster samt läsa mer om vår uppfödning, avkommornas resultat och härstamning under kullar/litters samt meriterade avkommor.

Men vad vore vi utan er, ni duktiga, ambitiösa jägare och ägare till dessa hundar. Vi sänder ett stort tack till er alla !! Nu har vi ett kvitto att vi är på rätt väg mot våra framtida avelsplaner


090118

Vi gratulerar Tina med Grym till deras strålande insats i Lycksele förra helgen då ekipaget kom på fjärde plats i hård konkurrens


090106

Ormkullens Evita är parad med SUCH SJCH Tvärnypets Hojt. Mer information finns under valpar/puppies.

Nu är vår SUCH SJCH Ormkullens Titan "förevigad" i en vacker målning av Maria Tjärnström. SVK-Malmfälten skänker årligen priset till Årets hund i Malmfälten.

Titan hade ju ett fantastiskt 07-08 då han fick titlarna SUCH och SJCH, blev Årets hund i Malmfälten och Hundklubben Dundrets klubbmästare, bästa Ökl hunden samt provvinnare i Ekl på Dundret. 


090104

Tina startade med Grym på deras första officiella dragtävling som ekipaget vann ! Detta innebär att Grym fick sitt första dragcert. Grattis Tina och Magnus


Nyheter 2008

081230 

När vi nu summerar år 2008 så ser vi tillbaka på ett fantastiskt bra år för vår uppfödning. Vi har bl.a fått 3 nya champions, bra resultat på jakten, trots ett sämre fågelår. I stort sett alla avkommor som startat på jaktprov har tagit premier, vi har också fått en väldigt bra respons på unghundarna i G kullen och valparna i H kullen.

Stort tack till alla våra ambitiösa valpköpare, utan er vore det inte möjligt!!

Jaktprovsresultat under 2008

Titan 1:a Ekl, 2:a Ekl, fjäll, SJCH

E´ Tigra 1:a Ekl, fjäll, SJCH

Evita 1:a Ekl, fjäll 

Enzo 2 * VOI 2 (2 * 2:a Ekl, fält i Finland)

E´ Nitro 2:a Ekl, skog, 2:a Ekl , fjäll, SUCH 

Flinga 1:a Ökl, 3:a Ökl, fält

Fancy 1:a Ökl, 2:a Ökl, fjäll , 2:a Ökl, fält

Frej 3 * 2:a Ekl, fjäll 


081206

Ormkullens Hirvas har deltagit på Svenska vinnarutställningen i Stockholm, HUND 2008. Han fick 1:a med Hp i Juniorklassen med en väldigt bra kritik. Grattis Roger och Helen !!

Ormkullens Enzo fortsätter att utöka meritlistan. Han tog ytterligare VOI 2, 2:a i Ekl på fält i Finland. Grattis Jouko !


081128

Viltfinnaren Ormkullens Enzo i Finland har startat på prov i Ekl (VOI) där han tog VOI 2, vlket motsvarar 2:a i Ekl. Nu har Enzo 8 premier på totalt 10 starter. Alla 4 avkommor ur E kullen som startat på prov har nu premier i Ekl. Grattis Jouko !!


081123

Hugo och Hauk har deltagit på utställning i valpklass. Hugo blev placerad som 1:a med Hp och Hauk placerad som 2:a med Hp. Båda valparna fick väldigt bra kritik av domaren Vigdis Nymark från Norge som bl.a tyckte att valparna har ett "herligt gemytt". Hugo blev BIR och  BIS 4 i valpklassen. Grattis Ina, Ragnhild och Helge !!

Vi har lagt in fina bilder på Hilla i Finland bl.a  Hilla i stånd och i närkontakt med mårdhund.


081115

Ormkullens Granat har fått ett nytt hem hos Mikael och Erica. Vi önskar dem lycka till med sin nya jakt/drag kompis. Vi har lagt in bilder från Granats första kontakt med rapphöns i bildgalleri/avkommor.

Ormkullens Evita (e. FINJCH JWW-98 Pitkäsaaren Algarin u. SUCH SJCH Ormkullens Cobra)kommer att paras i vinter, troligen i januari med SUCH SJCH Tvärnypets Hojt. Hojt har flera välmeriterade kullsyskon. Samtliga 4 från vår E kull som startat på jaktprov har avancerat upp i Ekl, flera syskon från F kullen har också 1:a pris Ökl. Totalt 13 syskon ur 3 kullar är hittills hd röntgade, samtliga hd fria. Evita har bl.a 1:a Ekl på jaktprov, fjäll, Cert på utställning och hon är mentalbeskriven inom både BHK och SVK, mer om Evita och hennes syskon finns i vårt bildgalleri/avkommor, under meriterade avkommor och under kullar/litters samt valpar/puppies. Denna intressanta parning är naturligtvis godkänd av avelsrådet. Intresserade kan få mer information genom att kontakta Evitas ägare Lilian och Kurt på tel: 0910-54342


081108

Granat är hd röntgad med resultatet hd: A artros: ua (0). Granat är den 13:e av Cobras avkommor som hd röntgats, samtliga är hd fria.


081029

 Fancy tog 2:a i Ökl på Västsvenskas fältprov. Grattis Bengt och Kristina !!


081028

Nitro tog 2:a i Ekl på ett särskilt fjällprov i Mittådalen. Grattis Maria och Tomas!!


081027

Grym är den första avkomman från G kullen som mentalbeskrivits. SBK Timrå utförde beskrivningen. Grattis Magnus och Tina !!


081019

Flinga tog 3:a Ökl på fält idag. Grattis Roger och Helen!!


081011

I dag tog E´ Tigra 1:a i Ekl på höstens sista ordinarie prov på Dundret. Tigra blev även bästa Ekl hunden, vinnare av HKD:s vp. Vår kennel fick sin 7:e champion !! Detta känns som en otroligt fin avslutning på årets provsäsong.  


081004

Grattis Helen och Roger som idag tog 1:a i Ökl, fält med Flinga. Flinga är den tredje avkomman från F kullen som presterat 1:a i Ökl.

I går kom vi hem från de Jämtländska fjällen. Vi har jagat och även startat på prov i Mittådalen där Titan och Frej tog 2:a i Ekl. Grattis Rolf och Monica !!

Vi hade underbara jaktdagar, bilder finns under bildgalleri / jaktbilder.

Vi har också träffat Hirvas och Henkel, båda visade sig vara väldigt trevliga unghundar.

Idag har vi jagat i skogen, bra väder hade vi men tyvärr inte bra fågeltillgång.


080922 

E ´Nitro tog 2:a i Ekl på fredagens skogsprov i Solberg. Grattis Tomas och Maria.

Gaia har startat på Junkkari och fick "excellent" på exteriördelen. På fältdelen så fick hon mycket bra kritik på söket. Hon sökte med hög fart, stor vidd och bra reviering. I tredje släppet gick hon efter fasan som lättat under oklara omständigheter sedan sprang hon på ytterligere en fasan som hon förföljde och fick sedan desvärre utgå.

Vi har jagat på fjäll i helgen tillsammans med Frank och Helix bilder finns under bildgalleri/jaktbilder.

Vi har fått bilder och en väldigt trevlig rapport av Hivis matte Bente. Hivi är nu ca 58 cm hög och väger ca 21 kg. Bilderna finns under bilder/avkommor.

Enzo har tagit ytterligare VOI 2 på fält i Finland och har hittills 3 * VOI 2 (motsvarande 3 * 2:a i Ekl) Grattis Jouko !!

 

 


 090906

Magnus har startat Grym på fjällprov i Mittådalen. Grym fick 2:a Ökl på fredagen och 1:a Ökl på lördagen och har nu lyckats ta 2 * 1:a Ökl på olika fältslag, inom en vecka ! Grattis Tina och Magnus !! 


090928

Hilla har haft jaktprovspremiär på Junkkari som är Finlands motsvarighet till Riksprovet för unghundar. I år hade Junkkari en över 250 anmälda hundar. Hilla sökte väldigt bra, hade ett bra fågelarbete och två stötar vilket gjorde att Hilla fick 3:a i Ukl. Grattis Jyrkki  !!


091102

Vår fantastiska jakthund SUCH SJCH Ormkullens Cobra har visat sig vara en väldigt bra nedärvare. Cobra har 2009 tilldelats Svenska kennelklubbens bruksavelspris !! Av Cobras 24 avkommor i 3 kullar E, F och G kullen har idag totalt 9 av 11 avkommor som startats på jaktprov meriterats varav 8 har minst 1:a Ökl (en är endast startad i Ukl). Av hennes 24 avkommor är även 15 st hd röntgade, samtliga hd fria.