Kennelns stamhundar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUCH SJCH Stensäter Mandel

S58323/2004

e. SUCH Revhedens Felx

u. Nordboen Tinni

Jaktprov: 2 * 1:a Ökl (Fjäll, fält), 2 * 1:a Ekl (fjäll), 3 * 2:a Ökl, 2:a Ekl, 3 * 3:a Ekl.

Utställning: 3 * Cert, ett flertal ck, BIM, BIR samt BIS.

Hd: ua


Avkommor: Mandel har endast  7 avkommor och några av dem har lyckats väldigt bra i både i  jakt- och utställningssammanhang. Hennes avkommor kännetecknas av trevlig mentalitet samt hög jaktlust och bra exteriör.

SUCH SJCH Ormkullens Cobra vår egen jaktmaskin som blev Årets korthårstik i Sverige samt har fått SKK:s Bruksavelspris för sin fina nedärvningsförmåga. Läs mer om Cobra i hennes egen sida.

SUCH SJCH Ormkullens Kiara, kullsyster med Cobra och även hon var en jaktmaskin, en mycket vacker tik med hög jaktlust. Tyvärr fick hon inga egna avkommor. L'äs mer om Kiara under meriterade avkommor.

SUCH SJCH Ormkullens Titan vår egen hane som är jaktligt och mentalt sett mycket stark, han är också en riktgt snygg hane. Han har unga avkommor som verkar lovande exteriört, mentalt och jaktligt sett. Läs mer om Titan på hans egen sida.

Kullsyskon: SUCH SJCH Stensäter Ila

Övrigt: Vi köpte Mandel av Sten Rönnerling som 2 åring och våra förhoppningar var att kunna bygga upp en egen uppfödning mellan våra egna hundar. Vi hade henne på prov ca 6 månader för att verkligen se att hon passade för oss och som framtida "partner" till vår hane Indy. Det visade sig att dessa två individer kompletterade varandra väldigt bra...

Som jakthund sökte Mandel hårt och stort från första stund hos oss och hennes mentalitet var liksom Indys, helt okomplicerad och väldigt bra. Mandels exteriör var av toppkvalitet vilket hon har nedärvt till flera av hennes avkommor.

Mandels mor Tinni importerades från Danmark och linjerna kännetecknas av framgångsrika jakthundar med hög jaktlust. Mandels far Felix fick på sin tid SVK:s avelspris för avkommornas egenskapspoäng.

Mandel var en suverän mor till sina valpar, de fostrades ordenligt och som jakthund var hon stark.  Ibland var den enorma jaktlusten lite svår att tygla för matte, som familjehund var hon suverän, lugn, glad i alla människor och hundar.

Vi är väldigt tacksamma över att vi fick möjlighet att köpa denna tik av kennel Stenbiten (fd. Stensäter). Mandel kommer alltid att saknas av oss och vi har många fina minnen av vår jaktmaskin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUCH SJCH Orremyras F´Indy

N23359/93

e. SUCH SJCH Sniff

u. SUCH NUCH NJCH N(k)CH Orremyras B´Nona

Jaktprov: 2:a Ukl, 1:a Ökl, 2:a Ökl, 2 * 1:a Ekl, 5 * 2:a Ekl, 4 * 3:a Ekl, 2:a Ukl. Riksprovsvinnare 1999 i Ekl, fjäll.

Utställning: Ett flertal BIM, 2 * avelsgrupper med 1:a Hp.

Hd:ua


Avkommor: Det har visat sig att Indy var en väldigt god nedärvare, han har välmeriterade avkommor i Norge, Finland och Sverige. Samtliga röntgade avkommor är hd fria.

SUCH SJCH Ormkullens Cobra och SUCH SJCH Ormkullens Kiara, J Orrbyskogens Casper 2:a Ökl, Pispanmäen Piika-Tyttö med 1:a Ekl (VOI 1), Pispanmäen Pirta 1:a Ökl(AVO 1), SUCH Näveråsens Lupo 1:a Ekl, SJCH Näveråsens ASI Svea, Näveråsens ASI Carl 1:a Ökl, Näveråsens ASI Birka 1:a Ökl, Näveråsens ASI Taiga 1:a Ökl, Näveråsens ASI Marco 2:a Ukl, Kvarnbrantens Uno 2:a Ökl

Kullsyskon: SUCH SJCH Orremyras F´Wilda

Övrigt: Vi köpte Indy från Odd Mörk, Kennel Orremyras, Nittedal i Norge efter en i vårt tycke mycket spännande kombination.

Indys mor Nona var på sin tid en av Norges bästa vorstehtikar. Nona hade ett flertal Vk vinster, hon blev bl.a Årets vorsteh och placerade sig högt på NM.

Indys far Sniff var Birger Knutssons oförglömlige hane som blev årets bästa korthårshane i Sverige samt fick SVK:s avelspris. Sniff vann även Riksprovet och placerade sig i toppskiktet flera gånger. Han plockade hem ett flertal 1:a priser i Ekl på både fjäll och fält.

Indy var vår jaktmaskin som alltid fyllde vår frys oavsett om det var på fjället eller i skogen, han var en mästare på tjäder. Söket var stort och kraftfullt. Han hade en otrolig viltfinnarförmåga som gjorde att han nästan verkade trolla fram fågel i marken. Indy tog gärna levande räv om han kom åt dem och att spåra och apportera ett död räv var en enkel match för honom. 

Indy var en fantastiskt trevlig och stabil familjehund som älskade människor och gick i hop med alla hundar utan problem. Han anpassade sig smidigt i alla sorters miljöer.

Vi kommer alltid att sakna Indy men vi kommer också att med glädje minnas alla underbara jakter som vi haft tillsammans med "kungen".....