9 valpar födda 8 augusti,  7 hanar och 2 tikar varav 5 svarta och 4 svartskimmel.  

Alla sålda! 

mellan

SEUCH SEJCH Ormkullens I´ Varga & SEUCH J Yukon von der Madlage

En tikvalp planeras stanna i kenneln.

 Ring eller maila oss för mer information 070-5673591 (Micke), 076-1149845 (Jeanette)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e. J-07 Uri Vom Thüringer Zipfel

u. SEUCH SEJCH Ormkullens E´Tigra

Hd: A

Jaktprov: 1:a Ukl fält, 2:a Ökl skog, 1:a Ökl fält, 1:a Ökl fjäll, 2x 1:a Ekl fält, 2:a Ekl fält. 

Viltspår: godkänd anlagsklass

Varga är meriterad på alla tre fältslagen, skog, fjäll och fält.

Utställning: Ck, Cert, CACIB, BIR, BIM

Varga är 58 cm hög.

Varga är en tik som vi har mycket svårt att finna "nackdelar" med. Hon är mycket stabil och lugn i alla sammanhang, har en naturlig, stark vilja att apportera både på land och i vatten. Varga är en stark jakthund med väldigt bra viltfinnarförmåga. Hon har en fin reviering, söker med högt huvud och har en snärtig men anpassad avance. Har varit en komplett jakthund redan som unghund.

Vargas mor, vår egen SEUCH SEJCH Ormkullens E´Tigra är nog en av Sverges mest framgångsrika korthårstikar med sina 7 x 1:a Ekl på samtliga fältslag, fjäll, skog, fält och dessutom hon 9:a i Ökl på fältprov. Tigra har 2x1 Ekl fält, 2x1:Ekl skog, 2x1 Ekl höstfjäll och 1:a Ekl vårfjäll. Tigra blev Årets mest framgångsrika korthårstik 2010 vilket även hennes mor SEUCH SEJCH Ormkullens Cobra blev 2004. Vargas far Uri vom Thuringer Zipfel har en mycket intressant 100% Hege-Haus härstamning. Uri har 1:a Ukl fält, och är vinnare av Finlands största unghundsprov 2007.  Första gången vi träffade Uri var hunden ca 7 månader gammal, på fältjakt i Finland och det var en imponerande mognad som han visade redan då. Vi jagade sedan över Uri i Sverige I skog och på fjäll några veckor innan Junkkari och bestämde nog oss redan under jakten för att Uri skulle bli vår nästa hane till Tigra. Kombinationen Uri/Tigra har gett  H och I kullen där 8 av totalt 9 startande avkommor har meriterats på jaktprov och 14 av 19 avkommor har hd röntgats, samtliga med A höfter. De meriterade avkommorna är Hirvas med 1:a Ukl, fält , Hilla 2:a Ökl, skog i Finland, Helix 2:a Ökl fjäll & fält, Hivi 1:a Ökl, fjäll i Norge (1Ak) och Hugo-Boss 1:a Ökl, 2:a Ekl, fjäll, Hannelore har 1:a Ukl, fält & 1:a Ökl fält i Finland sedan har vi I kullen med vår I´Varga med 1:a Ukl, fält, 2:a Ökl skog samt 1:a Ökl fält & fjäll,  1:a Ekl fält, 2:a Ekl fält och Isa 1:a Ukl, 2 x 1:a Ökl, skog samt 2:a Ökl fält.

Läs mer om Vargas syskon, mor, far, mormor och morfar i hemsidan under flikarna planerade parningar/avelshanar, meriterade avkommor samt under våra hundar. Massor av bilder finns i gallerierna.

Du kan se tre avsnitt av Äntligen jakt med Varga, Tigra och Cobra på fjälljakt samt korta filmer som vi lagt ut på youtube om du vill se Varga i jaktsituationer. Länkar till dessa finns i vår länksida.

Vi kommer att behålla en tik efter Varga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 e. KS Gibbs Seehof

u. Sente von der Madlage

Hd: A Ed: Ua

Jaktprov: 1:a Ukl fjäll, 1:a Ökl fjäll

Viltspår: Godkänd anlagsklass

Utställning: 3 x Cert, 3 x BIR

Känd mental status: mentalbeskrivning - MH 5/6 2017 i brukshundklubbens regi.

Yukon är en hane med en enorm arbetskapacitet på både jakt och drag kombinerat med en stor vilja att apportera både på land och i vatten. Han apporterade både mård och räv på första försöket. I övrigt är han stabil och en mycket snäll och trevlig hane.

Yukon har utmärkt fart, vidd, reviering och är dessutom mycket stark på jakten. Han  har en mycket fin viltfinnarförmåga trots att han fortfarande är ung.