Hela härliga flocken på Ormkullen...Ormkullens K´Järva, SEUCH SEJCH Ormkullens Varga, ormkullens Kiro och J Yukon von der Madlage. 

Järva SEJCH

2019-12-02

Förra helgen hade vi några otroligt fina dagar på fältet på vår kennelträff. Vi var 9 st som deltog med 6 hundar från K och L kullen. Dagarna avlslutades med ett fältprov på Långtora där alla 4 deltagande avkommorna visade upp otroligt fina sök. Fälten var blöta och leriga och fåglarna var rätt svåra att hantera, det var bara Järva som lyckades få till ett arbete som resulterade i 1 EKL och Svenskt Jaktchampionat.

Järva sökte mycket starkt och skötte fågelarbetet perfekt med en fin avance. 

Svenska kennelklubbens bruksuppfödarpris no 2

Lava och L´Kieblie meriterade i Ökl

Planerad parning

2019-11-15

Ormkullens kennel har ehållit Svenska kennelklubbens bruksuppfödarpris för 2a gången sedan 1999 då första kullen föddes på Ormkullen. Detta känns extra trevligt eftersom vi även firar 20 års jubileum i år. Lite intressant historik: 78% av de avkommor som startat på jaktprov har meriterats vilket är 42% av alla våra uppfödda avkommor och 73% är hittills Hd röntgade, samtliga HD fria.

Vi skickar ett stort tack till alla våra duktiga valpköpare som förvaltat sina avkommor på bästa sätt!

Under hösten har 2 avkommor från L kullen meriterats i Ökl på fältprov:

J Ormkullens L Kieblie 1 Ökl

J Ormkullens Lava 2 Ökl

Stort grattis från oss!

Vi har en planerad parning på gång i januari och förhoppningvis leder det till att vi får en egen tikvalp till kenneln under våren 2020. Läs mer under planerad avel.

Äntligen uppdatering av hemsidan

2019-08-13

Nu är det länge sedan vi uppdaterade hemsidan, så här kommer många fina resultat:

Ormkullens Kiro fick 2 x 1 Ekl fjäll

Ormkullens K´Järva 1 och 2 Ekl

Ormkullens Kasper 1 Ökl

Ormkullens Lava 1 Ukl.

Lava, Liran,  Loa och L´ Kieblie har HD och ED röntgats med resultatet HD A och ED ua och Lotus HD röntgats med resultatet HD A.

Loa och Kiro har startats på viltspårprov i anlagsklass och båda blev godkända.

Eftersöksresultat:

Kiro spår 10, vatten 10 Ekl

Järva spår 10 vatten 9 Ekl

Naturligtvis använde vi räv på spåret i Ekl.

Kasper fick spår 10, vatten 10 Ökl.

Lava spår 10, vatten 9 Ökl

Kieblie spår 10, vatten 9 Ökl.

Grattis allihopa till toppenfina resultat!

 

Uppdaterade sidor

2018-11-14

Har uppdaterat sidan för jaktprovsmeriterade avkommor samt sidan för våra kullar/litters.

Uppdaterat under planerade parningar

2018-10-24

Vi har uppdaterat under fliken för planerade parningar.

Järva i elitklass, Kasper 2 AK och Kieblie första meriterade i L kullen

2018-10-24

Järva tog 1a i Ökl på fältprov efter ett otroligt bra arbete på fasaner med resningar i 3 omgångar. Detta innebär att även Järva är kvalificerad i elitklassen tillsammans med Robins hane, tillika kullbror Kiro.

Kasper tog ytterligare en fin 2 AK på fjällprov i Norge för några veckor sedan. Stort Grattis!

 

Kieblie tog en fin 2a i Ukl på fältprov och blev första avkomman från L kullen att meriteras. Stort Grattis!

Järva 2 x 2a ÖKL

2018-10-12

Järva har under hösten tagit ytterligare två st 2a i Ökl. Det har varit stolpe ut och missflyt som gjort att inte det lyckats fullt ut. Järvas sök har varit utmärkt på alla prov hon ställt upp på så det är bara en tidsfråga innan allt klaffar hela vägen. Hon har en mycket fin viltfinnarförmåga som vi gläds mycket över på jakten med henne, 

Kiro har startats på ett prov i elitklassen i riktigt ruskväder på Dundret i svåra förhållanden där hjan tyvärr inte lyckades ta en premie. Nästa jaktprov för Kiro blir på vinterprov nästa säsong. Även Kiro har en fin viltfinnarförmåga, utmärkt sök och mycket fin lydnad i fågelsituationerna.

Sammanställning av säsongens eftersöksprov

2018-08-15

Ukl:

OrmkullensL´Kieblie            spår 9 vatten 9

Ormkullens Lava

spår 9 vatten 10

Ormkullens Loke

spår 8 vatten 8

Ormkullens Lizton

spår 8 vatten 10

Ökl:

Ormkullens K´Järva

spår 10 vatten 10

Ormkullens Kiro

spår 10 vatten 10

Ekl:

Ormkullens K´Järva

spår 10 vatten 10

Ormkullens Kiro

spår 10 vatten 10

Ormkullens Varga

spår 10 vatten 10

 

Grattis till fina reslutat !

Hela K kullen jaktmeriterade!

2018-04-20

Vårvinterproven är i full gång och vår härliga K kull har verkligen visat fram sig...

Kasper tog en förtjänstfull 2 AK i Norge, Kiro tog fält 8 apport 10 på Dundret vilket innebär 1a Ökl och uppflytt till elitklassen för Robin med sin Kiro. Jeanette och Järva tog fält 7 apport 10 på Dundret och Järva kommer få en välförtjänt 1a Ökl efter sommarens eftersöksprov.

Detta innebär att alla avkommorna i K kullen efter Irgas och vår J SEUCH SEJCH Ormkullens I Varga är meriterade. Jättegrattis till alla inblandade!

2018 är ett speciellt år!

2018-01-09

God fortsättning på det nya året, 2018 är ett speciellt år för oss. Det är nämligen 30 år sedan vi skaffade oss vår första korthåriga vorsteh.

Sedan dess har det hänt mycket. Vi har haft många trevliga möten och kontakter med fantastiska hundägare, valpköpare, jägare, hanhundsägare och andra uppfödare på jaktprov, utställningar, träningar och andra evenemang runt om i norden. Sedan får man inte glömma den härliga vardagen med en fantastisk hundras som korthårig vorsteh är. Vi njuter av våra hundar och ser fram emot många fler år med rasen!

Yukon i elitklass

2017-10-31

Yukon tog 1:a Ökl med fältbetyg 8 på höstens sista fjällprov  på Dundret under svåra förhållanden med dåligt före, stundtals tätt snöfall och hård vind och med en urusel fågeltillgång. Järva och Kiro sökte starkt hela dagen men tyvärr hade dem inga chanser på fågel. Yukon var enda pristagaren på provet.

Jakt, jaktprov och valparna levererade !

2017-10-20

Valparna är levererade för 2 veckor sedan och allt verkar ha gått bra i deras nya hem. Vi önskar lycka till med era nya jaktkompisar. En av de svarta tikarna, Loa som vi behöll avelsrätten på, bor alldeles i närheten, så henne har vi bra koll på  ;-)

Det har blivit ett antal jaktturer, mest på fjället med varierande fågeltillgång. Hundarna är starka och duktiga och tar tillvara på de chanser som bjuds på ett bra sätt. Vi fortsätter jaga på tills snödjupet sätter stopp.

Både Järva och Kasper har tagit varsin 2a i Ökl på jaktprov i höst. Kasper på fjället, Dundret och Järva i skogen. Hon fick dessvärre inte visa avance innan fågeln lättade och matte fick arbeta för att hålla in hennes sök. Vi gratulerar Martin och Lars till Kaspers första premie i AK/Ökl.

Valparna 6 veckor

2017-09-19

Nu är valparna 6 veckor och de är en riktigt härlig, trevlig kull. Alla är sålda och en av tikarna i kullen kommer vi behålla avelsrätten på. Jakten pågår för fullt, fågeltillgången i norr är inget att skryta över men det har blivit några fina dagar i skogen och några sämre på fjället.

9 valpar födda, 1 hane otingad! 

2017-08-17

Den 9 föddes 9 fina valpar varav 2 tikar och 7 hanar,. De 2 tikarna är svarta, 3 svarta hanar och 4 hanar svartskimmel .Allt är bra med valparna och Varga. En hane finns tillgänglig för en jägare med intresse att meritera hunden. Välkommen att kontakta oss för mer information  

 

Eftersöksprov och ny champion! 

2017-08-09

Årets eftersöksprov avklarad för våra hundar och samtidigt fick vi en ny champion. Järva fick spår 8, vatten 10 och Kiro spår 9 vatten 10. Yukon har fått spår 9, vatten 10 och kvitterade därmed ut sin 1a i Ökl samt blev SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION. Vår 7e champion! Nu siktar vi vidare mot hösten med jakt, prov och valpar.

Varga dräktig!

2017-07-11

Vi är så glada över att Varga är dräktig och valpar väntas i mitten av augusti.

Vi skickat meddelande/messenger och mail till er som ställt er i vår intresselista. Om någon inte fått meddelande eller messenger så hör gärna av er igen

Flera goda nyheter...

2017-07-03

Vi börjar med J Ormkullens Kasper som fått en fin 2AK Apport i Norge. Apportprovet innehåller 3 delmoment, spår, vattenapport och sökapport. Grattis!

Yukon och Järva har ställts på SKK:s Internationella utställning Midnattsolsutställningen i Gällivare för domare Kurt Nilsson. Järva fick excellent i Jaktklassen med fin kritik och Yukon blev BIR med Ck och Cacib. Nu har Yukon på sina 5  utställningar i Jaktklass 3x Cert, 1 CK samt 4 x BIR, BIG 2 och BIG 4 samt ett Very good.

Sista bästa nyheten är att Varga är dräktig. Valpar väntas i mitten av augusti :-)

 

Utställningsresultat

2017-06-19

Kasper, K´ Järva och Varga har deltagit på utställning i helgen. Järva och Varga ställdes för Bo Wallin i Kiruna där Järva som deltog på en officiell utställning för första gången fick Very good i Jaktklass. Varga ställdes i Championklassen där hon fick ett förtjänstfullt excellent med CK. Kasper ställdes i Norge för domaren Per Nymark med reslutatet Very good. Grattis!

Nu är både Järva och Kasper godkända för avel :-)

Varga parad med Yukon!

2017-06-12

Varga är parad med Yukon 9, 10 och 11/6 så nu hoppas vi innerligt att det föds en fin valpkull på ormkullen kring 12/8.

Kasper HD/ED röntgad och Yukon på MH

2017-06-07

J Ormkullens Kasper är HD och ED röntgad i Norge med resultatet HD A, ED ua0. Nu är alla i Vargas första kull röntgade och alla hade samma utmärkta resultat.

Yukon har gått MH på brukshundklubben och har därmed "känd mental status". Yukon är en hane som är tyst i passivitet, han har inte ens en gnutta skärpa eller aggressivitet i sig, han är glad, lättsam och lagomt social, avreagerar snabbt och bra och har inte några kvarstående rädslor.

Utställningsresultat

2017-05-22

Vi har varit på 2 utställningar under våren. Den första var en stor inofficiell utställning i Gällivare med ca 70 hundar där Yukon och Järva ställdes. Båda hundarna fick mycket fin kritik av domare Birgitta Nilsson. Yukon blev BIR och Järva BIM. I finalen blev dessutom Yukon BIS 1.

Yukon har även ställts på SNKK:s Nationella utställning i Piteå, Sjulsnäs där han fick certifikat och blev BIR samt slutligen BIG 3. Yukon har nu 4 starter i jaktklassen på utställning och han har fått certifikat och blivit BIR på 3 av dem samt fått very good på en utställning. Nu väntar vi på ett eftersöksträningar och prov skall komma igån så vi får sikta på 1:Ökl och SEUCH.

Våra hundar är anmälda till några utställningar under sommaren så om några veckor har Järva debut i ringen i officiella sammanhang.

 

Järva HD/ED röntgad

2017-03-22

Nu är även vår egen J Ormkullens K ´Järva röntgad med resultatet HD a, ED ua 0. Järva är den 41a av våra totalt 58 uppfödda avkommor som HD röntgats, alla är hittills HD fria.

Yukon och Järva på jaktprov

2017-03-13

Yukon hade ett fint fågelarbete och belönades med fältbetyg 7 på SVK Malmfältens jaktprov i Abisko i helgen. Yukon söker alltid starkt och har en viltfinnarförmåga utöver det vanliga, så det kändes väldigt roligt att allt klaffade nu. Efter sommarens eftersöksprov får han en välförtjänt 1a Ökl.

Järva startade både i Ukl på särskilt prov i Abisko på fredagen där hon sökte utmärkt eller som domaren sa fantastiskt bra och på söndagen startade vi henne i Ökl på ordinarie prov där hon sökte utmärkt hela dagen, men tyvärr så var det dåligt med fågel och Järva blev dessvärre utan fågelarbete.

 

Kiro HD/ED röntgad

2017-02-20

Ormkullens Kiro (e. Irgas u. SEUCH SEJCH Ormkullens I Varga är HD/ED röntgad med resultatet HD A, ED 0.

Kiro var den första i K kullen och den 40:e av våra totalt 58 uppfödda avkommor. Alla är hittills hd fria, 70 % av alla födda Ormkullare är just nu röntgade. Alldeles snart är det dags för både Kasper och Järva att röntgas. 

Årets unghund i Hundklubben Dundret 2016

2017-02-05

J Ormkullens K Järva blev Årets unghund 2016 i Hundklubben Dundret.

Järva på fältprov

2016-10-18

Jag (Jeanette) har varit ner på fältträning och startat på två prov med Järva vilket resulterade i ytterligare 2 x 2 Ukl för vår härliga viltfinnare.

 

 

J Ormkullens K Järva

2016-10-04

Jeanette startade Järva på fjällprov på Dundret och det gick riktigt bra trots att hon varit igång sedan tåfrakturen i mindre än 3 veckor. Järva tog ett förtjänstfullt 2:a pris i Ukl med fält 6 apport 10.

Järva var den 25 :e meriterade hunden från vår uppfödning.

Uppfödningen ligger nu på kring 45 % meriterade avkommor och 54 % (30 st) som startat på prov i Sverige, Norge och Finland. Totalt 70% av våra uppfödda avkommor är hittills HD röntgade, samtliga är HD fria. K kullen är nästa på gång att röntgas, till senhöst/vinter.

Kiro till final på HKD:s klubbmästerskap

2016-08-22

Robin och Kiro har deltagit på Hundklubben Dundrets prestigefyllda klubbmästerskap med mycket bra reslutat. Ekipaget tog sig till finalen och placerades där på andra plats i Ukl. Jätteroligt, grattis!

Kiro på eftersöksprov

2016-08-08

Robin startade Kiro på första eftersöksprovet med fint resultat, spår 10 poäng och vatten 8 poäng i unghundsklassen. Grattis !!

Uppdaterat jaktprovsmeriterade avkommor!

2016-07-19

Har äntligen lagt in både J Ormkullens Jana och J Ormkullens Kasper under fliken med kennelns jaktmeriterade avkommor. Uppfödningen ligger på kring 42 % (24 st) meriterade avkommor och 50 % (29 st) som startat på prov i Sverige, Norge och Finland. Totalt 70% av våra uppfödda avkommor är hittills HD röntgade, samtliga är HD fria. K kullen är nästa på gång att röntgas, till senhöst/vinter.

Jaktprov, viltspår och eftersök

2016-07-18

I juni fixade Ormkullens Järva viltspåret i anlagsklassen på ett prov i Älghundsklubbens regi. Järva fick även full pott med 10 poäng på spåret och 10 i vattenapportering på SVK Malmfältens ordinarie eftersöksprov i Jukkasjärvi. Järva blev även utsedd till provets bästa hund.

J Yukon von der Madlage deltog på samma prov i Ökl där han klarade fina spår 9, vattenapportering 9 och fick i och med det även kvittera ut en fin 2:a i Ökl på jaktprov.

Ormkullens Jokk har klarat spår 7, vattenapportering 7 på SVK Bottenvikens ordïnarie prov i Andholmen. Grattis Ulrika och Jonas.

 

Många fina nyheter...

2016-06-16

Länge sedan vi uppdaterade...

Yukon har startat på vårprov i Abisko där han sökte starkt och hade ett bra fågelarbete där han samstod med parkamrat. På grund av att han inte riktigt kunde hålla sig stilla i skott och flog, drogs fältbetyget ner till en fält: 6, apport: 8, vilket kommer leda till en fin 2:a i Ökl efter sommarens eftersöksresultat.

Kasper har startat på jaktprov i unghundsklass i Norge under våren och två fina 3:a UK har han presterat innan han ens blev 1 år. Än en gång, stort Grattis!!

Våra egna unghundar har utvecklats enormt fint under våren och har haft fint sök och fina fågelarbeten, lydnaden är ju inte perfekt så det finns detaljer att slipa på. Det bådar dock mycket gott inför framtiden.

Vi har hunnit ställa på två utställningar under våren. I maj ställdes Yukon och Järva på inoficiella GULD HUND i Gällivare där Järva blev BIM och Yukon BIR. Några veckor senare ställdes Yukon på SNKK:s nationella utställning i Piteå där han fick sitt andra cert och blev BIR. Tyvärr hade vi inte tid att stanna till finalen.

Yukon har också blivit pappa för första gången, till en fin kull på 4 hanar och 2 tikar, alla svartskimmel med en fin och duktig norsk tik, Tiurjegerns Lady-Gaga. En mycket spännande kombination. Det blir spännande att kunna följa en av hanvalparna på nära håll då en kommer flytta till Clivia och Göran i Gällivare.

 

Uppdaterat, planerade parningar...

2015-12-14

Vi har uppdaterad våra kommande avelsplaner.

Nya bilder under Bildgalleri/jaktbilder

2015-09-30

Nya bilder på Yukon finns under bildgalleri/jaktbilder. Det finns många bilder på oss och våra hundar i kennelns FB sida för den intresserade som har FB, följ länken eller sök på "Ormkullens kennel".

Yukon i jaktklassen

2015-08-25

Här händer det grejer...vi har börjat träna upp hundarna för några veckor sedan och har deltagit på några Dundret träningar samt inventerig i fjällen. Valparna utvecklas fint och har haft sina första stånd på ripkull också. Båda två är verkligen härliga hundar som det skall bli fantastiskt roligt att få följa.

Yukon har startats i jaktklassen för första gången på utställning i Överkalix och det gick otroligt bra. Han fick Cert blev BIR och slutligen BIG 4, BIM tik blev FIJV-15 JWW-15 Charleswood Rhonda.

Yukons sida som finns under våra hundar är uppdaterad.

Svenska vorstehklubbens uppfödarpris i guld och brons

 

2013-12-10

Ormkullens kennel har under 2013 tilldelats två fina priser för "förtjänstfull uppfödning av rasen korthårig vorsteh"

Vi är mycket stolta och glada över att Ormkullens kennel nu även har tilldelats Svenska vorstehklubbens uppfödarpris i guld och brons. Detta känns fantastiskt roligt för oss med tanke på att vår uppfödning är i liten skala med endast 55 avkommor sedan 1999.

Stort tack och grattis till er ägare av dessa fantastiska hundar. Om ni vill läsa mer om dessa hundar eller alla andra ormkullare som gjort fina resultat så kika i hemsidan under fliken för jaktprovsmeriterade avkommor

 

  Planerad parning i januari