Dramatik på fjället...

2011-04-11

Helgen tillbringade vi med våra barn och 6 hundar i fjällvärlden. Fredagen var fantastiskt varm och fin med strålande sol och svag vind. Vi fiskade större delen av dagen, rödingarna var på "hugget" så både Micke och Robin fick väldigt fina fiskar. På eftermiddagen begav sig vi oss ned från högfjällen för att träna hundarna. Tränings turen fick ett snabbt slut när Varga,(som är en väldigt nyfiken och orädd dam) gick för nära en vak i en bäck och isen brast under henne. Hon hamnade i det iskalla vattnet och tog sig inte upp på egen hand, vi såg henne försvinna under vattenytan två gånger. Eftersom bäcken är djup så fick Micke försiktigt ta sig ut till hunden, han fick tag i ena örat och lyckades dra upp henne. Till synes oberörd men frusen kom hon upp ur vattnet och vi beslöt snabbt oss för att avbryta träningen och åka med skotrarna ner till stugan som låg ca 10 km bort. Vi hade turligt nog med oss flera hundtäcken som vi klädde på henne med.

Lördagen blåste det mycket hårt med snödrev, så vi valde att ägna dagen åt att grilla korv och mysa kring en eld. På lördags eftermiddagen blev vinden lite svagare så tränade vi några timmar och Varga hade två fina fågelarbeten : )

Söndagen vart det svagare vind men med tätt snöfall : (

Både kennel Boviksbadet (J SUCH Ormkullens Evita) och Kungshällans (SUCH SJCH Ormkullens E´Nitro) har sålt sina valpar. Kolla in deras hemsidor som finns i vår länksida så får ni se bilder på underverken : ) Vi har fortfarande inte bestämt oss för vilken hane vi skall använda på Tigras sista kull, men det är inte bråttom eftersom hon skall paras till nästa vinter. Vi tycker att valpkullarna inte får påverka jakten för tiken så därför parar vi aldrig tikarna under sommaren. Våra tikar har hittills alltid synkroniserat löpen så vi har löp i dec-jan och juni-juli.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)